Connect with us

Cute

Tarik Pelanggan Kunjung Gerai, Isteri Sarungkan Penjual Sate Baju Warna ‘Pink’

Sejak pelaksanaan PKP beberapa bulan lalu, ramai dilihat hilang punca pendapatan dan terpaksa mencari jalan lain untuk terus kekal raih pendapatan untuk menampung keluarga. Antara jalan penyelesaian yang diambil golongan ini adalah dengan melaksanakan bisnes secara kecil-kecilan.

Setiap orang yang berniaga, pastinya mempunyai strategi masing-masing. Paling penting adalah sokongan daripada insan tersayang terutamanya ahli keluarga dan pasangan. Sokongan ini dijadikan sebagai penguat semangat untuk terus cekal menjana rezeki.

Goodluck suamiku jual sate…”

Di Twitter, seorang wanita berjaya menarik perhatian ramai menerusi perkongsian yang ditujukan khas buat suaminya yang merupakan seorang peniaga sate.

Membuatkan ramai geli hati apabila dia mengatakan bahawa, suaminya ‘dipaksa’ untuk menyarung t-shirt berwarna merah jambu terang untuk menarik perhatian pelanggan untuk berkunjung membeli jualannya.

“Sate sedap makan sekarang…”

Walaupun kelihatan seperti berseloroh, namun perbuatan wanita ini diakui netizen sebagai satu strategi yang amat bagus. Menarik perhatian orang ramai sekali gus mampu promosikan perniagaannya secara tidak langsung.

Advertisement

“Comelnya marketing...”

Semoga si suami isteri dimurahkan rezeki…

Semoga dilimpahkan dengan rezeki yang berkat!

Ramai yang dilihat mula tertarik…

Perlakukan wanita ini adalah satu tindak tanduk yang sangat bagus dan sewajarnya dijadikan sebagai contoh buat pasangan suami isteri di luar sana.

Sumber: Twitter.

 

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending