Connect with us

WOW

Tanda Penghargaan, Pemuda Lakar Wajah DG Hisham Di Cawan Dapat Pujian

Sejak pendemik Covid-10 melanda negara, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah beserta barisan ‘panglima perangnya’ dan frontliner dilihat menjadi hero dalam melawan wabak ini.

Berkat kesungguhan dan juga kepatuhan rakyat Malaysia, penularan wabak maut ini dapat dikawal dan jumlah kes positif sudah pun menjunam ke satu angka.

Tanda penghargaan buat hero negara

Oleh sebab itu, seorang pengguna Twitter yang juga pelukis dikenali sebagai Luqman Hakim telah menzahirkan penghargaan buat hero kita iaitu Datuk Dr Noor Hisham dengan melukis wajah kesayangan ramai itu di cawan minuman.

Dr Noor Hisham turut puji lukisan cantik

Dalam muat naik tersebut juga, Luqman Hakim menyatakan bahawa lukisan tersebut adalah satu penghargaan buat Dr Noor Hisham atas perkhidmatan yang cemerlang kepada negara. Dia juga ingin sekali menghadiahkan lukisan yang dilakar itu kepada beliau sebagai rasa terima kasih.

Oleh hal yang demikian, Dr Noor Hisham yang menyedari akan lukisan tersebut telah membalas tweet itu dengan mengucapkan ribuan terima kasih. Beliau juga memuji hasil lukisan Luqman Hakim yang begitu bagus.

Advertisement

Terbaik bro!

Sehubungan dengan itu, menerusi Twitter rasmi Ketua Pengarah Kesihatan, rata-rata warganet turut sama memuji potret yang dilukis oleh Luqman yang sangat cantik.

Mereka juga berharap dapat memiliki bekas minuman yang terlakar wajah Dr Noor Hisham dan meminta restoran minuman tersebut mempertimbangkan cadangan itu.

Cantik sangat lukisan ni

Tolong buat rekaan untuk limited edition!

Sumber: Luqman Hakim, Dr Noor Hisham

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending