Connect with us

WTF

Tak Setuju Lepas Makan Kemas Sendiri, Pemuda Disekolahkan Para Netizen

Malaysia diakui sememangnya antara syurga makanan yang sangat membahagiakan. Tak dapat disangkal kesedapannya tambahan lagi makanan ini datang dari pelbagai jenis latar bekalang kaum yang ada di sini.

Turut tidak ketinggalan, restoran makan segera turut mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Tumbah bagaikan cendawan selepas hujan, begitulah francais rantaian makanan segera ini bercambah dengan pesat di Malaysia.

“Ada 10% service tax, dulang kena kemas sendiri…”

Walaupun begitu, pelbagai cukai yang dikenakan terhadap perkhidmatan makanan segera ini menjadi pertikaian pelbagai pihak. Termasuklah self-service ketika makan di restoran makanan segera. Senang cerita, selepas makan pelanggan harus mengemas dulang mereka demi keselesaan orang lain.

Perkara ini telah mendapat pertikaian segelintir rakyat Malaysia, termasuklah pemuda yang dikenali sebagai Rafhan Rafidzi ini. ‘Keluhan’ ini telah diluah melalui laman Twitter, namun penyataannya telah disangkal boleh netizen.

Jangan pernah biarkan meja tak berkemas!

Keluhan pemuda berkenaan mendapat perhatian ramai terutamanya selepas dia membandingkan servis di kedai makan biasa dan juga restoran makanan segera. Orang ramai dilihat meninggalkan pesanan buat pemuda berkenaan diruangan komen.

Kedai tomyan ada sediakan basin ke utk letak pinggan?

“Kita kalau pengotor, jangan ajak orang lain…”

Tindihkan pinggan & kumpul sampah lepas makan

Kat mana2 pun sama je bang!

Sumber: Twitter.

Advertisement

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending