Connect with us

WOW

Tak Senang Duduk, ‘Abah’ Cuba Pelbagai Aktiviti Semasa PKP Di Rumah

Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan, sudah pastinya rutin harian semua golongan terbatas untuk melakukan pelbagai perkara sama ada ditempat kerja atau diluar rumah.

Hari ini, sudah masuk hari yang ke sebelas, PKP ini telah dilaksanakan ke atas seluruh penduduk dan juga rakyat Malaysia malah tiada siapa yang terkecuali. Kini rata-rata rakyat Malaysia, dilihat menggunakan rangkaian media sosial sebagai medium untuk pelepas kebosanan mereka sewaktu duduk berkuarantin di rumah.

“Abah secara rasmi dah biasakan diri…”

Di Twitter, seorang gadis berkongsikan mengenai abahnya yang dilihat sudah membiasakan diri sepanjang PKP ini telah dilaksanakan. Dia juga berkongsikan beberapa aktiviti yang telah dilakukan oleh abahnya itu sepanjang duduk berkuarantin di rumah.

Sudah pastinya, aktiviti-aktiviti yang produktif yang dilakukan oleh abah gadis ini membuatkan ramai yang kagum dengan dirinya.

“Mak tak risau roti dah habis kat kedai!”

Siap buat projek ikan masin sendiri…

Ramai yang kagum dan seronok!

Sudah tentunya, perkongsian mengenai abah gadis ini sangat menarik minat orang ramai di laman Twitter. Dalam masa yang sama, ramai yang memuji abahnya kerana menggunakan masa yang ada dengan perkara-perkara yang berfaedah.

Advertisement

Semua pakcik tapau, power!

Siap minta tolong share resepi roti

Pakcik bosan ke tak boleh berjalan

“Memang jenist tak reti duduk diam…”

Sumber: Twitter. 

Continue Reading
Advertisement

Trending