Connect with us

WTF

Tak Mahu Melukakan Hati, Pemuda Ini Nikahi Dua Kekasih Serentak Dalam Satu Majlis

Selalu kita dengar lelaki berkahwin lebih daripada satu, tetapi satu berita mengenai poligami kali ini memang lain dan boleh dikatakan sangat rare! 

Percaya atau tidak, baru-baru ini dilaporkan di Kalimantan Barat, Indonesia, seorang pemuda telah berkahwin dengan dua orang wanita serentak.

Taknak lukakan hati dua2

Cukup hebat lelaki ini! Kalau nak tahu pemuda itu telah menyulam cinta dengan dua wanita tersebut. Jadi, dia serba salah nak pilih siapa yang patut jadi isterinya.

Oleh kerana tak mahu ada yang terluka, dia pun mengambil tindakan dengan menikahi kedua-duanya sekali dalam satu majlis tau, bukan asing-asing.

“Saya tidak sanggup melihat salah seorang daripada mereka terluka. Jadi saya ambil keputusan untuk menikahi kedua-duanya sekali…”

Video pernikahan itu sudah mula tular di laman sosial media, lelaki berkenaan dikatakan telah membayar mas kahwin sebanyak Rp 10 ribu (RM 2.90).

Ramai betul tetamu yang hadir melihat majlis yang begitu rare itu. Tapi apa-apa pun, diharapkan mereka bertiga hidup berpoligami secara harmoni.

Sumber : Kompas & Marinir

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending