Connect with us

Infozon

Suntikan Vitamin C Tidak Diluluskan! Tiga Doktor Pakar Bongkar Kesan Sampingan

Penangan K-Pop di Malaysia terlalu hebat apabila ramai menginginkan kulit putih dan gebu seperti mereka sehingga sanggup berhabis ribuan ringgit.

Tidak salah untuk memiliki kulit putih tapi perlu cara yang betul malah terdapat pelbagai cara untuk memilikinya sama ada secara semula jadi atau moden seperti suntikan vitamin C yang semakin menjadi trend ketika ini.

Pengambilan suntikan tersebut tular di media sosial sehingga seorang doktor pakar jantung, Dr Beni Rusaini tampil berkongsi kesan buruk kerana ramai yang masih belum menyedari tentang perkara ini.

Takde makna untuk kulit gebu…

KKM tak luluskan suntikan vitamin C…

Tidak cukup dengan itu, seorang doktor pakar perubatan turut tampil memberitahu sebarang produk yang mengandungi suntikan vitamin C, tidak pernah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia.

Malah beliau turut menerangkan tentang penjualan suntikan ini akan dikenakan tindakan undang-undang dan denda sebanyak RM25, 000.

Adalah satu kesalahan…

Tidak dibenarkan! – Dr Amalina

Berikutan itu, netizen memberi respon kepada tweet tersebut dengan mengatakan ramai rakyat Malaysia terutama wanita terlalu obses untuk cantik dengan mengambil suntikan vitamin C.

Kesan Vitamin C!

Sumber : Dr Beni Rusaini , Dr Anwar Fazal , Dr Amalina

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending