Connect with us

WTF

Suka Hati Menabur Fitnah, Dua Beradik COD Makanan Dituduh ‘Berdating’

Tidak semua orang mampu untuk berdiam diri ketika Perintah Kawalan Pergerakan ini dilaksanakan. Ramai rakyat Malaysia yang bergantung pendapatan daripada majikan ataupun perniagaan, sudah tentunya gusar dengan tempoh PKP yang dilihat semakin berpanjangan.

Disebabkan itu, ramai yang mencari inisiatif lain untuk terus meraih pendapatan sepanjang PKP dengan melaksanakan kerja seperti menjadi runner, menjual atau melaksanakan perniagaan atas talian serta cash on delivery.

“Abang dengan adik perempuan aku tu!”

Seorang gadis dikenali sebagai Amiera Idayu meluahkan kemarahannya di Twitter, kerana berang dengan inividu yang suka serkap jarang dengan orang lain.

 

“Niat baik abang dengan adik COD barang niaga mak…”

Individu yang tidak dikenali tersebut telah menuduh abang dan adiknya sebagai pasangan kekasih yang keluar sewaktu PKP dilaksanakan. Walhal dua beradik tersebut keluar untuk tolong menghantar barangan kepada pelanggan ibu mereka.

Advertisement

Sudah tentunya, keluhan gadis ini terhadap fitnah yang telah dilemparkan kepada adik beradiknya menjadi perhati warga netizen. Kebanyakan dilihat mengecam kembali individu terbabit disebabkan perbuatan yang langsung tidak berhemah.

Ramai juga tidak menjangkakan perkara ini akan berlaku, lebih-lebih lagi terhadap individu yang tidak dikenali yang sesuka hati menuduh tanpa selidik perkara yang sebenar.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending