Connect with us

WTF

Suami Berhabis Duit Pada Motor, Isteri Mengidam Jangung RM2 Disuruh Berjimat

Semasa difasa percintaan, semangnya semua indah. Kadang kala, kebahagiaan yang dikecapi semasa bercinta, berubah apabila melangkah ke alam perkahwinan. Tidak lagi serasi dan sefahaman, adalah punca yang sering diungkapkan ketika membuat keputusan untuk berpisah.

Sebuah luahan yang meraih simpati ramai di laman Facebook Kisah Rumah Tangga, dimana seorang ibu muda yang sedang sarat mengandung menyatakan realiti yang menimpanya setiap hari.

Baru kahwin 5 bulan!

Jelasnya dalam luahan berkenaan, dia telah berkahwin dengan suaminya itu sudah hampir 5 bulan. Dia juga mengakui bahawa terpaksa berkahwin dalam usia 18 tahun kerana bapanya sudah meninggal dunia.

Suami memang kaki motor

Minta duit arwah ayah beli rim motor!

“Saya pengemis yang meminta…”

Ajak balik rumah mak, suami boleh tarik muka…

“Ambil balik ic, kad bank dari laki kau!”

Ramai yang menasihati gadis berkenaan supaya dapatkan kembali kad identiti dan kad bank daripada suaminya. Ada juga yang menasihatinya agar boleh bertindak dengan lebih bijak supaya tidak berputih mata kelak.

Suami tak ada hak pegang duit peninggalan…

“Pergi bank, batalkan kad tu…”

Jangan terlampau lurus!

Diharapkab ibu muda berkenaan tabah untuk mendapati cabaran yang melanda rumah tangganya itu. Doakan yang terbaik untuk dirinya dan juga anak yang bakal dilahirkan tidak lama lagi.

Sumber: Kisah Rumah Tangga.

Continue Reading
Advertisement

Trending