Connect with us

WOW

Setiap Kali Tengok Dr Noor Hisham, Netizen Teringat Pelakon Filem Harry Potter

Menurut ahli-ahli Biologi, dalam dunia ini terdapat tujuh orang yang mempunyai wajah sama atau hampir sama (sama tetapi tidak serupa).

Sejauh mana kebenaran teori tersebut kita tidak tahu, namun ramai yang telah terjumpa atau dikaitkan dengan wajah seiras atau seakan-akan sama.

Seorang pengguna Twitter, Puteri Farhana berkongsi posting wajah pelakon filem Harry Potter iaitu watak Professor Remus Lupin yang dikatakan menyerupai Ketua Pengarah Kementerian Kesihatan Malaysia, Datuk Noor Hisham Abdullah.

https://twitter.com/putriefarhana/status/1246415354647080961

Dia menulis di Twitter dengan membuat posting Gif Professor Lupin berkata “Kenapa setiap kali saya tengok Datuk Noor Hisham ni, saya teringat dekat Remus lupin. Kenapa, kenapa, kenapa,” tulisnya.

Posting itu meraih sebanyak 3,400 tanda suka dan diulang kicau lebih 2,200 kali serta komen warganet yang rata-rata bersetuju dengan kenyataan tersebut.

Advertisement

Baru nak cakap benda sama

Mereka hero yang kita perlukan!

Teringat Profesor Lupin ajar dalam kelas

Patutlah familiar Datuk Hisham ni

Dikala kebosanan sambil melayan movie, Twitter adalah tempat untuk anda menghiburkan diri. Marilah kita berdoa supaya wabak Covid-19 ini segera berakhir dan boleh melakukan aktiviti seperti biasa.

Sumber: Twitter

Continue Reading
Advertisement

Trending