Connect with us

Infozon

Seteru Dalam Gelanggang, McGregor Ucap Takziah Buat Khabib Nurmagomedov

Pemergian bapa dan juga jurulatih peninju UFC terkenal dunia, Khabib Nurmagomedov, iaitu Abdulmanap Nurmogomedov sama sekali mengejutkan ramai.

Dilaporkan kerana komplikasi disebabkan jangkitan Covid-19, Abdulmanap Nurmagomedov berada dalam keadaan kritikal dan dimaklumkan meninggal dunia pada Jumaat 3 Julai.

Musuh ucap takziah

Sehubungan dengan perkhabaran duka tersebut, seteru Khabib Nurmagomedov diarena UFC iaitu Conor McGregor telah menzahirkan ucapan takziah diatas pemergian bapa Khabib.

Perkara tersebut disampaikan oleh McGregor menerusi laman Twitternya dan telah mendapat ribuan tanda suka serta perkongsian semula daripada warganet.

Khabib yang berjaya menewaskan McGregor  di UFC 229 pada Oktober 2018 telah menjadi titik permulaan perseteruan mereka. Mcgregor juga tanpa segan silu menghamburkan kata-kata kurang enak buat Khabib serta bapanya, Abdulmanap.

Advertisement

Walau bagaimanapun, Abdulmanap menerusi Instagramnya telah memaklumkan bahawa dia memaafkan segala tindakan MCGregor itu pada 2018.

“Assalamualaikum kepada semua. Saya maafkan Conor McGregor, semuanya ada pada masa lalu. Adalah perlu untuk membuat analisis terhadap semua yang berlaku dan mengambil pengajaran. Setelah berbual dengan rakan senegara yang bijak, kami memutuskan untuk bergerak ke tempat lain. Saya harap ini baik-baik sahaja. Inn Shaa Allah.”

Sumber: McGregor, Khabib Nurmagomedov

Continue Reading
Advertisement

Trending