Connect with us

WTF

Sengaja Bikin Hal, Remaja Lelaki Selamba Baling ‘Mercun’ Pada Orang Awam!

Antara pekara yang digemari paling digemari ketika ini adalah bermain bunga api dan mercun di malam hari sepanjang bulan Ramadan. Bukan sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa juga turut gemar bermain mercun yang kini pelbagai jenis dan bentuk telah dijual dipasaran gelap.

Namun, pada setiap tahun juga terjadinya pelbagai insiden dan juga kecederaan akibat lalai semasa bermain mercun. Pelbagai berita mengenai kecederaan dan tangkapan kerana bermain mercun dilaporkan, ia masih lagi tidak menginsafkan dan menggerunkan penggemar bahan letupan ini.

Sesuka hati baling dekat orang awam!

Di media sosial, tular sebuah video yang memaparkan seorang lelaki dikatakan telah berani membaling mercun kepada seorang pejalan kaki di tempat awam.

Dalam video berkenaan memaparkan lelaki tersebut menaiki sebuah motor dan tiba-tiba berhenti di tepi jalan. Dia kemudiannya dilihat membakar ‘mercun’ dan membalingnya ke arah seorang pejalan kaki di situ.

Melalui perlakuannya, pemuda itu dilihat kelihatan seronok dengan perbuatannya itu yang jelas sekali mendatangkan bahaya kepada orang lain.

Advertisement

“Budak yang lari tu tak tahu pun tu bunga api…”

Di ruangan komen, ramai yang dilihat tidak berpuas hati dengan tindakan lelaki terbabit yang boleh menyebabkan kecederaan walaupun berniat hanya sekadar gurauan.

Perbuatan yang dilakukan oleh lelaki ini sudah semestinya satu contoh yang tidak baik dalam masyarakat walaupun ia hanya sekadar gurauan.

Sumber: Twitter. 

Continue Reading
Advertisement

Trending