Connect with us

WOW

Sedekah Kacang Panjang Segar, Rezeki Kebun ‘Berbuah’ Lebat Masa PKP

Bersedakah untuk membantu orang golongan memerlukan, tiada semestinya memerlukan wang yang banyak. Memberi mengikut kemampuan dan juga menyenangkan urusan orang lain antara cara yang boleh dipraktikkan dalam masyarakat.

Perintah Kawalan Pergerakan memperlihatkan rami insan-insan tampil memberikan sumbangan bantuan buat golongan kurang bernasib baik. Pelbagai jenis bantuan yang dihulurkan bagi memudahkan golongan terjejas melansungkan hidup sepajang PKP berlangsung

“Terlebih-lebih pulak kacang panjang keluar…”

Di Twitter, seorang gadis mengwar-warkan kepada orang ramai untuk sedekah kacang panjang hasil dari kebun sayur ayahnya. Kacang panjang yang ditaman dikatakan telah menjadi dengan elok dan kelihatan sangat segar.

 

Niat gadis ini untuk memberikan hasil kacang panjang segar kepada orang ramai telah meraih hampir 5,100 ulang kicau di Twitter.

Advertisement

 

 

 

Segarnya kacang panjang!

Perkara ini juga turut menjadi bualan hangat pengguna Twitter di ruangan komen. Ramai yang sangat terpegun dengan keluasan kebun milik bapanya itu dan kacang panjang berkenaan semenangnya nampak sangat segar seperti di pasar.

Besarnya kebun! Semoga dimurahkan rezeki

Gemuk2 kacang panjangnya…

Sumber: Twitter.

Advertisement

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending