Connect with us

Infozon

“Saya Lapar, Saya Lapar.” -Orang Asli Papua Menangis Minta Dibantu Sebab Kebuluran

Siapa yang tidak sedih mendengar rintihan insan yang kelaparan dan tiada wang untuk membeli makanan. Lebih sedih lagi apabila insan tersebut merupakan warga emas merintih diberikan sedikit duit ditengah jalan.

Perkongsian tersebut tular di Twitter apabila video lelaki warga emas yang dipercayai di Papua menadah topi dan berkata bahawa dia sangat lapar kepada individu yang bersilisih dengannya di tengah jalan.

Tak terima apa2 bantuan

Menerusi perkongsian itu juga, pengguna Twitter memaklumkan bahawa lelaki warga emas itu adalah penduduk asli yang tidak mendapat bantuan makanan daripada kerajaan ketika waktu sukar ini.

Jelas sekali dia seolah menangis menagih janji kerajaan kerana dia begitu lapar dan keluarganya turut merasai perkara sama di rumah.

Dengar cakap “saya lapar” pun dah sedih

Rata-rata warganet dari negara seberang telah meninggalkan komen dengan mengakui bahawa begitu sebak dengan kata-kata lelaki itu.

Advertisement

Mereka turut menggesa agar kerajaan perlu peka terhadap semua masyarakat kerana dalam keadaan Covid-19 ini, ramai yang susah menjadi lebih menderita kerana tidak dapat keluar untuk bekerja.

Sumber : Twitter

Continue Reading
Advertisement

Trending