Connect with us

WOW

Rumor Kematian Kim Jong Un, Adik Perempuan Ganti Pimpin Korea Utara?

Semenjak kebelakangan ini, di media sosial mulai heboh dan hangat diperbincang hampir seluruh penduduk dunia mengenai kehilangan misteri pemimpin Korea Utara Kim Jong Un. Kehilangan misteri ini sekaligus telah mencetuskan spekulasi ramai bahawa Kim Jong Un telah mati.

Misteri kehilangannya telah timbul setelah beliau dilihat tidak hadir pada sambutan hari lahir datuknya pada 15 April lalu yang menimbulkan tanda tanya mengenai tahap kesihatannya. Tetapi, empat hari sebelumnya beliau dilihat telah menghadiri sebuah mesyuarat dan kali terakhir membuat penampilan di media rasmi Korea Utara pada 11 April.

Dalam ura-ura berkenaan, adik perempuan kepada Kim Jong Un iaitu Kim Yo Jong dikhabarkan bakal menjadi pengganti dan pelapis kepimpinan Korea Utara. Desas desus ini juga turut terus menerus bermain dan menjadi teka teki dalam media sosial penduduk dunia.


Butiran tentang keadaan kesihatan  Kim Jong Un masih lagi kabur memandangkan Korea Utara merahsiakan berita di dalam negara itu. Ada yang turut menyebut bahawa kesihatan Kim Jong Un terjejas kerana kuat merokok, obesiti dan terlalu kuat bekerja.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending