Connect with us

Inspirasi

‘Rider’ Food Panda Letak Makanan Senyap2 Pada Gelandangan Raih Pujian

Sesetengah beranggapan bahawa, untuk melakukan amal kebajikan, amat memerlukan harta dan duit yang banyak. Sedangkan hakikatnya, ianya hanya memerlukan secebis ihsan dan juga perasaan prihatan.

Sumbangan yang dihulurkan pula tidak semestinya dalam bentuk wang ringgit ataupun harta benda. Paling penting adalah keikhlasan dan juga ia memudahkan urusan di penerima.

“Semoga Allah murahkan rezeki kau bro…”

Di Twitter tular gambar seorang penghantar Foodpanda yang dilihat meletakkan bungkusan makanan kepada seorang gelandangan, yang terbaring di tepi jalanan beralaskan kotak.

Perlakukan rider tersebut telah sempat dilihat oleh seorang individu dan merakamkan kelakuan baiknya itu. Beberapa keping gambarnya pula, mula di muat naik di Twitter dan sekaligus meraih perhatian warga netizen.

“Sebab dah pernah rasa susah…”

Disebalik kebaikan yang ditonjolkan oleh lelaki ini, ramai yang sangat kagum dan mengambil moral yang terselit disebalik kelakuan yang dilakukan.

Advertisement

Rezeki yang ada dikongsi bersama!

Semoga sentiasa di murahkan rezeki!

Tidak salah untuk berkongsi rezeki yang dimiliki bersama dengan makhluk-makhluk Allah dibumi ini. Malah, ia adalah salah satu perlakukan yang amat-amat digalakan.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending