Connect with us

WOW

Rezeki Perabot Terpakai, Siswi Berjaya Raih Untung RM100 Ribu Sebulan

Para graduan universiti sering kali diuji dengan peluang pekerjaan yang terhad buat mereka. Tidak dapat disangkal lagi, lambakan lepasan graduan universiti pada setiap tahun dengan peluang pekerjaan yang terhad sememangnya amat membimbangkan.

Disebabkan itu, para siswa dan siswi perlu bersiap sedia dengan pelan kedua sementara menunggu pekerjaan tetap serta berbaloi dengan kelulusan mereka.

Jual perabot terpakai, jualah cecah Rm100 ribu sebulan

Perkara ini sudah dipraktikkan oleh seorang usahawan muda dan juga merupakan penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) menceburi dalam bidang perniagaan.

Bermula dengan hanya menjual perabot terpakai, Arliya Munif mampu meraih jualan sehingga. RM100,000 sebulan.

Perabot terpakai mampu milik jadi perhatian

Perniagaan oleh pelajar berusia 21 tahun ini telah diusahakan sejak dari tahun 2007 yang dikenali sebagai Perabot Berkualiti Kedah. Sudah tentunya, perniagaan ini mampu menarik perhatian penduduk setempat kerana mampu memberikan produk berkualiti kepada pengguna dengan harga berbaloi.

Advertisement

Ideanya tercetus telah melihat perobot lama dibuang begitu sahaja walhal kerosakannya kecil sahaja.

Dengan hanya bermodalkan RM1 500, Arliya memulakan perniagaan dengan membuka kedai di Jeniang, Kedah. Bahkan, beliau yang pada ketika itu sedang menuntut pengajian diploma tidak menyangkakan bahawa perniagaan yang dibuka itu mampu m

Sumber: Sinar Harian (Siti Zubaidah Zakariya)

Continue Reading
Advertisement

Trending