Connect with us

Inspirasi

Ramai Yang Tersentak, ‘Runner’ Cacat Kedua2 Kaki Gigih Cari Rezeki

Setiap manusia, tidak disarankan untuk berusaha sendiri terlebih dahulu sebelum meminta-minta pertolongan daripada orang lain. Lebih mengagumkan, golongan kelainan upaya juga sering kali membukti bahawa ,mereka juga mampu berusaha seperti insan yang normal.

Sekeping gambar yang memaparkan seseorang yang dikategorikan sebagai golongan kelainan upaya ini, telah tular dan menjadi bualan hangat para netizen di media sosial.

Walaupun tidak mempunyai kedua-dua belah kaki, lelaki berkenaan dilihat sangat gigih menjalankan pekerjaan sebagai seorang runner. Malah kegigihan pemuda tersebut dijadikan sebagai salah satu contoh dan juga inspirasi kepada orang yang lebih normal dan sihat tubuh badan

Walaupun senario ini bukanlah terjadi di Malaysia, namun semangat pemuda ini wajar dijadikan sebagai satu contoh dan juga memangkin semangat untuk sentiasa berusaha memperbaiki hidup sendiri.

“Contoh kepada peragut yang malas kerja…”

Lebih hormat dengan orang macam ni

Jadikanlah peribadi yang ditonjolkan ini sebagai satu inspirasi untuk tetap bekerja kuat walaupun berada dalam pelbagai keadaan ataupun situasi. Sudah semestinya kerja kuat ini akan memberikan hasil yang lumayan serta kepuasan dalam diri masing-masing.suk

Sumber: ViralMeletop.

Continue Reading
Advertisement

Trending