Connect with us

WOW

Rakyat Indonesia Luah Rasa Kagum Dengan Kepimpinan Perdana Menteri Malaysia

“Saya terima hakikat bahawa saya menjadi Perdana Menteri bukan pada masa terbaik. Saya berdepan dengan krisis politik, ekonomi dan kesihatan serentak pada masa yang sama”. Ini adalah antara ungkapan daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin yang membuatkan ramai membuka mata terhadap kepimpinannya.

Isu COVID-19 dan situasi yang dihadapi oleh negara ketika ini elah mendesak kerajaan untuk melaksanakan langkah yang tidak pernah dilakukan dahulu. Pelbagai perintah dan juga inisiatif yang dilakukan kerajaan bagi memastikan rakyat tidak resah dan masih hidup dengan selesa sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan berlanjutan.

“Saya orang Indonesia, setiap hari layan TV Malaysia…”

Seorang lelaki warganegara Indonesia, meluahkan perasaan kagumnya terhadap kepimpinan Perdana Menteri Malaysia iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam menangani isu COVID-19 di negara ini.

“Saya lihat beliau dari segi pemimpin terbaik…”

“Saya belum pernah ke Malaysia…”

Sangat mengagumkan apabila orang luar ketika ini memandang tinggi terhadap kepimpinan dan cara Malaysia menangani masalah wabak pandemik yang melanda dunia. Semoga perkara seperti ini akan berlaku secara berterusan.

Sumber: Facebook.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending