Connect with us

WOW

Prihatin Isu Covid-19, Restoran2 ‘Fast Food’ Mula Amalkan Jarak Antara Individu

Sebelum ini, tular satu perkongsian mengenai sebilangan rakyat negara Asia yang mengamalkan langkah jaga jarak antara individu, khususnya di tempat-tempat awam tanpa mengadakan sekatan ekonomi ekoran melandanya wabak covid-19 ini/

Jaga jarak antara individu ini semenangnya sangat disarankan oleh pakar-pakar kesihatan dunia. Masyarakat disarankan untuk menjaga jarak antara individu adalah sepanjang 2 meter sebagai langkah berjaga-jaga.

Kini, restoran-restoran makan segera utama di Malaysia dilihat turut mengamalkan langkah tersebut. Ini adalah memastikan keselamatan pelanggan dan pencegahan penularan wabak Covid-19 ini.

 

Lebih mengagumkan, kebanyakan restoran ini turut menyediakan kemudahan khas yang memudahkan orang ramai untuk menngikut arahan tersebut.

Advertisement

Kerusi-kerusi juga turut dialihkan untuk mengelakkan orang ramai untuk berkunjung dan makan di dalam restoran berkenaan. Sudah tentunya usaha yang dilakukan oleh pihak mereka ini amat dihargai dan dipuji oleh masyarakat Malaysia.

Tidak terhenti disitu, hand sanitizer juga turut disediakan disetiap kaunter untuk memastikan pelanggan sentiasa bebas daripada sebarang kemungkinan.

Masyarakat Malaysia diseru untuk sentiasa peka dan mendengar arahan yang telah dibuat oleh pihak KKM. Diharapkan agar sentiasa bertenang dan tidak perlu mencetuskan panik kerana ia tidak akan bantu untuk menyelesaikan masalah yang melanda ketika ini.

Sumber: Twitter, Facebook.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending