Connect with us

WOW

Polis Kuantan ‘Sound’ Pekerja Pusat Beli Belah Tak Pakai ‘Facemask’ Dengan Betul

Melihat daripada peningkatan kes Covid-19 di negara kita ini, kerajaan Malaysia secara rasminya telah mengumumkan bahawa bermula 1 Ogos, denda RM1,000 akan dikenakan kepada orang ramai yang tidak memakai pelitup muka di tempat awam.

Justeru, bermula 1 Ogos pihak polis sudah membuat pantauan di tempat-tempat awam, bagi memastikan orang ramai memakai pelitup muka.

Melayang RM1,000

Terbaru, tular video OCPD Kuantan, Tuan ACP Mohamad Noor Yusof Ali menegur beberapa pekerja kedai makanan di sebuah pasaraya di sekitar ECM bandar Kuantan, kerana tidak pemakaian pelitup muka dengan betul.

Dapat diperhatikan menerusi video tersebut, ada beberapa pekerja dilihat tidak menutup muka dengan betul ketika menyediakan makanan untuk pelanggan.

Bukan sahaja di Kuantan, di kawasan lain juga pihak polis sudah mula mengambil tindakan dan mendenda sesiapa sahaja yang gagal mematuhi arahan.

Advertisement

Setakat ini, di Kuantan sudah seramai 17 pengunjung dan pekerja di sebuah pusat beli-belah di sini dikompaun kerana ingkar arahan pemakaian pelitup muka ketika berada di kawasan tumpuan ramai semalam.

Jadi, kepada sesiapa yang tidak mahu RM1000 melayang begitu sahaja, silalah memakai pelitup muka.

Sumber : Info Roadblock JPJ/POLIS

Continue Reading
Advertisement

Trending