Inspirasi
Petugas Wanita Masjid Bantu Kaum Lelaki Susun Kasut Ikut SOP Ketika Solat Jumaat

Pastinya ramai umat Islam di seluruh Malaysia teruja apabila solat Jumaat sudah boleh dilakukan selepas hampir 4 bulan tidak dibenarkan ekoran daripada pendemik Covid-19.
Kasut terlihat kemas
Susulan daripada itu, menerusi perkongsian oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Mohd Fadhli telah memuat naik gambar keadaan perkarangan Masjid Putrajaya yang terlihat kemas apabila kasut-kasut disusun dengan mengikut SOP penjarakkan sosial.
Petugas wanita bantu lancarkan urusan
Dalam gambar tersebut, jelas terlihat bahawa terdapat petugas-petugas wanita telah menyusun kasut pengunjung dengan jarak tertentu ketika mereka sedang menunaikan Solat Jumaat.
Usaha bendung penularan
Langkah tersebut telah mendapat pujian daripada warganet yang dilihat sebagai satu kaedah yang dapat membendung penularan pendemik ini.
Sehubungan daripada itu, Mohd Fadhli mencadangkan agar masjid-masjid di Malaysia turut melakukan perkara sama dengan meminta bantuan kariah wanita dalam memastikan penjarakkan sosial dapat dilakukan agar pendemik ini dapat dibanteras.
Sumber: Mohd Fadhli

-
WOW10 months ago
Jujur & Setia Kunci Utama, Tips Bercinta Dari Zaman Sekolah Sampai Kahwin
-
WTF11 months ago
Musuh Islam Makin Mengganas di India, Imam Masjid Disimbah Asid
-
WTF2 years ago
Gara-Gara Berkaki Ayam Di Pantai Port Dickson, Tapak Kaki Wanita Ini Jadi Sarang Cacing
-
WTF2 years ago
Wanita Lempar Anak Kucing Jiran Kerana Kerap Masuk Ke Halaman Rumahnya
-
Infozon11 months ago
Benci Permusuhan, Ada Rakyat Hindu Jadi ‘Pagar’ Ketika Muslim Di India Solat Jumaat
-
Inspirasi10 months ago
Sambil Pantau Rakyat, Abang Polis & Askar Gilir2 Solat Tepi Jalan
-
WTF1 year ago
Kerajaan China Dilaporkan Berlaku Kejam, Bunuh Dan Jual Organ Kaum Muslim Uighur
-
WTF11 months ago
25 Tahun ‘Berkepit’ Dengan Bantal Busuk, Dah Koyak Pun Sanggup Hantar Pergi Jahit