Connect with us

Uncategorized

Pernah Tular ‘Ramah’ Dengan Penjual Daging, Jade Si Kucing Pergi Selamanya

Gelagat kucing yang lincah dan comel sudah tentunya akan mencairkan hati para pencinta haiwan. Disebabkan itu, ramai yang memiliki kucing malah haiwan-haiwan ini turut mempunyai akaun media sosialnya yang tersendiri.

Terdahulu, tular mengenai seekor kucing jalanan yang menjadi terkenal selepas videonya tular yang menunjukkan ia meminta daging dari seorang penjual daging.

Dikenali dengan nama Yeşim si kucing atau Jade, kini dilaporkan sudah pun tiada kerana dehidrasi dan hipotermia sejak dari tahun lepas lagi.

Jade dikatakan hilang beberapa hari sebelum kematiannya. Namun, penjual daging iaituIkram Korkmazer pernah tular bersama Jade, menyatakan bahawa yang dia segera membawa Jade ke klinik haiwan apabila Jade kembali semula ke kedainya.

Veterina mengesahkan bahawa Jade mengalami jangkitan dan ia sudah tidak mampu untuk diselamatkan lagi. Jade kemudiannya berada di dalam jagaan intensif selama tiga hari namun mati walaupun pelbagai usaha telah dilaksanakan untuk merawatnya.

Advertisement

Si penjual daging itu mendakwa, dia sudah pun menjaga Jade selama lima tahun dan terasa mempunyai ‘ikatan yang istimewa’ dengan kucing tersebut comel berkenaan.

Video Jade menjadi tular selepas seorang pelanggan mengambil video penjual daging tersebut bersama Jade di dalam kedainya di Manisa, Turki. Video tersebut kemudinnya tersebar selepas Korkmaz sendiri serta badan amal haiwan tempatan berkongsikan video tersebut di media sosial.

Sumber: Themamamiaow.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending