Connect with us

Inspirasi

Pengantin Sri Lanka Rai Perkahwinan Dengan Beri Gelandangan Makan

Perkahwinan merupakan satu ikatan suci yang menyatukan antara 2 hati. Sudah tentu pasangan mempelai mahu meraikan hari istimewa mereka dengan satu majis penuh bermakna yang boleh dikenang sehingga ke akhir usia.

Oleh sebab itu, satu pasangan dari Sri Lanka telah mengabdikan momen perkahwinan mereka dengan berkongsi rezeki kepada golongan memerlukan apabila menghulurkan makanan kepada para gelandangan dengan masih berpakaian pengantin.

Hulur makanan dengan berbaju pengantin

Perkongsian yang dibuat oleh Dishan Thilakshana itu telah menarik perhatian warganet kerana berjalan bersama isteri sambil membawa berkotak-kotak piza dan air minuman buat mereka yang tinggal di tepi jalan.

 

Ramah menyapa gelandangan

Dapat dilihat dengan jelas pasangan ini menyantuni mereka yang duduk ditepi jalan sambil beramah mesra disamping bertanya khabar serta memberikan makanan.

Advertisement

Tindakan mereka ini nyata telah menarik perhatian warganet dan membuatkan mereka meninggalkan komen yang pelbagai di ruangan Facebooknya.

Rata-rata mereka memuji tindakan mulia Dishan Thilakshana dan isteri kerana berkongsi hari bahagia mereka dengan membuat orang lain gembira.

Sumber: Dishan Thilakshana

Continue Reading
Advertisement

Trending