Connect with us

Inspirasi

Pemuda Terduduk Menangis Jualan Tak Laku, Hanya Minum Air Isi Perut Kelaparan

Bukan mudah untuk mencari sesuap nasi yang halal. Sepenuh tenaga digunakan tanpa mengira panas atau hujan sehingga satu tahap, si pencari rezeki terduduk mengenang nasib dan kepayahan yang dilalui selama ini.

Seorang peniaga di Karawang, Jawa Barat dijumpai sedang menangis gara-gara barang jualannya tidak dibeli pelanggan selain berada dalam keadaan kelaparan.

Beberapa keping gambar pemuda itu dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook, Eris Riswandi pada Sabtu lalu sehingga menerima 14,000 perkongsian dalam kalangan warganet.

“Tiba tiba ada suara menangis di jalan kecil ternyata seorang peniaga di Karawang yang barang niaganya tidak laku dan beliau kelaparan. Terima kasih yang sudah membantu beliau,” tulisnya.

Perniaga tersebut kelihatan memakai jaket berwarna biru tua dan selipar lusuh sambil duduk mencangkung yang bersandar di dinding sebuah lorong.

Malah terdapat dua guni berisi pelbagai jenis makanan ringan yang dibawanya menggunakan sebatang kayu untuk berniaga di kawasan tertentu.

Advertisement

Sekeping gambar menampakkan pemuda berkenaan mengelap peluh di matanya manakala gambar yang lain kelihatan dia meneguk air mineral bagi menghilangkan kehausan.

Apabila meninjau di ruangan komen posting tersebut, rata-rata warganet mendoakan supaya peniaga itu sentiasa dimurahkan rezeki dan berharap agar jualannya semakin laris nanti.

Sumber : Facebook

Continue Reading
Advertisement

Trending