Connect with us

WTF

Pemuda Buntu, Ibu Takut Nak Tinggal Seorang Diganggu Entiti Berjubah Putih

Kita sering mendengari cerita-cerita yang berunsurkan mistik ini banyak diceritakan di internet dan orang di sekeliling kita mengenai pengalaman mereka yang pernah diganggu oleh makhluk halus.

Seperti tweet yang dibuat oleh seorang pemuda ini, menceritakan kini keluarganya sedang berhadapan dengan gangguan makhluk halus.

Mak dengar bunyi kamera

Menurut pemuda yang dikenali sebagai Asyraf, dia telah berkongsi satu gambar memaparkan satu entiti berjubah putih yang dijumpai di dalam galeri telefon milik ibunya.

Siapa yang ambil gambar?

Tambah Asyraf, sebelum terdapatnya gambar itu ibunya ada memberitahu terdengar bunyi kamera telefon dan nampak telefon menyala dan ketika itu ibunya duduk berseorangan.

Mak jadi takut lepas ayah meninggal

Asyraf berkata, ibunya kini duduk berseorangan di rumah selepas ayahnya meninggal dunia telah mengalami pelbagai gangguan, sehinggakan membuatkan ibunya ketakutan.

Advertisement

Ada pocong tidur sebelah adik

Ulang alik KL-Taiping teman mak

Syukur ramai sudi bantu

Minta bantuan Darussyifa’

Ramai juga yang bersimpati dengan gangguan yang dihadapi ibu Asyraf, malah ada juga yang memberikan pelbagai cadangan agar mendapatkan bantuan perubatan Islam.

Pasang ayat Quran pakai speaker

Rumah aku pun pernah jadi macam ni

Ini mungkin saka peninggalan

Benda tu berkopiah putih

Meremang betul baca kisah pemuda ini, harapnya ada pihak-pihak yang arif tentang isu makhluk halus ini dapat menghulurkan bantuan.

Sumber : Asyraf

Continue Reading
Advertisement

Trending