Connect with us

Inspirasi

Pasangan Warga Emas Positif Covid-19 Sambut ‘Anniversary’ Ke-50 Dalam ICU

Pendemik Covid-19 yang menular ke seluruh dunia ketika ini amat menakutkan. Sesiapa sahaja boleh dijangkiti tanpa batas agama, bangsa dan juga kedudukan.

Bukan itu sahaja, pendemik tersebut turut meragut ribuan nyawa diseluruh dunia dan pastinya individu yang paling hampir dengan seseorang yang dijangkiti akan mudah dijangkiti sama.

Berpegangan tangan di ICU

Dalam satu perkongsian yang diperoleh daripada Facebook, sepasang suami isteri dilihat berpegangan tanganĀ  semasa menerima rawatan berikutan dijangkiti Covid-19.

Lebih menyedihkan apabila mereka juga menyambut hari ulang tahun perkahwinan dalam wad ICU kerana pendemik tersebut.

 

Advertisement

Pegang kek cawan tertulis 50

Sandra, 71 dan suaminya, Giancarlo, 73 telah menyambut hari ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-50 bersama-sama frontliner. Mereka juga terlihat ceria memegang kek cawan walaupun masing-masing memakai alat bantuan pernafasan.

 

Keraian dibuat untuk hiburkan hati mereka

Dalam perkongsian seorang jururawat yang bertugas Roberta Ferretti, sambutan yang dibuat adalah bagi memastikan pasangan tersebut berasa gembira dan lebih bersemangat untuk terus hidup.

Terdahulu, gambar pasangan itu tularĀ  di media sosial kerana terlantar positif Covid-19. Pasangan warga emas Itali meraikan ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-50 di Hospital Murri.

Sumber : Daily Mail

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement

Trending