Connect with us

Inspirasi

Pakcik Sanggup Solat Tepi Tangga Demi Teman Isteri Sakit Di Wad

Mempunyai pasangan yang sanggup bersusah-payah sehingga ke hari tua semenangnya satu nikmat yang tidak berbelah bahagi yang dikurniakan oleh Maha Pencipta.

Apabila sudah hidup bersama bertahun-tahun, pastinya perasaan kasih sayang sudah cukup ampuh dan mahu sentiasa bersama walau dalam apa keadaan sekalipun.

Cinta sejati tu wujud

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang petugas kesihatan di Indonesia apabila memuat naik gambar seorang warga emas lelaki yang sanggup solat di sudut tangga wad hospital hanya kerana enggan berjauhan dengan isteri.

Enggan jauh kerana bimbang isteri perlukan bantuan

Menurut pengguna akaun Twitter bernama asaibrahim, pakcik tersebut menjaga isterinya sendirian di wadterbabit disebabkan kecederaan tulang tanpa ditemani anak-anak.

Apabila ditanya mengapa enggan solat di surau yang disediakan, dia hanya menjawab tidak mahu berjauhan dari wad kerana bimbang tiada disamping isterinya jika wanita itu memerlukan sebarang bantuan.

Dalam pada itu, doktor tersebut turut menjelaskan mengenai penyakit tulang rapuh yang sering dihidapi oleh golongan wanita diusia senja sama seperti yang dialami oleh isteri warga emas tersebut.

Cinta sejati yang dipamerkan oleh warga emas itu sememangnya mengharukan dan mendapat pelbagai respon daripada warganet.

Advertisement

Rata-rata mengakui sebak melihat kesetiaan yang dilakukan oleh pakcik tersebut sehingga sanggup solat ditepi tangga hanya kerana enggan berjauhan dengan isteri tersayang.

Sumber: assaibrahim

Continue Reading
Advertisement

Trending