Connect with us

Infozon

Nak kulit muka lembap & kurang minyak? Gadis ini kongsi tips dengan hanya guna 2 bahan saja

Nak kecilkan pori, nak muka kurang minyak, nak lembapkan kulit. Beras penyedut terbaik untuk kotoran. Bagus jugak untuk parut.

Anyway hanya guna dua barang je susu full cream tak kisah apa jenis amy guna dutchlady. Sebab creamy. Then beras . Ala beras nie ciput je takde sampai habis beras mak kau kau kerjakan hiks. Amy guna half dari bekas putih nie. Senang nak bajet kan. Then modal pown rendah. Tu penting untuk zaman pakjib nie

Petua ini mengecilkan pori, mengurangkan minyak di muka, dan melembapkan kulit.

Beras sememangnya terbukti sebagai penyedut terbaik untuk segala kekotoran. Ia juga bagus untuk memudarkan parut.

Bahan-bahan:

1. Sekotak susu penuh krim
2. Secawan beras

Cara-cara penyediaan:

1. Rendamkan susu dan beras semalaman. Letakkan dalam peti sejuk supaya beras menjadi lembut dan mudah untuk ditumbuk.

2. Tumbukkan sehingga menjadi halus.

3. Apabila beras sudah halus, masukkan di dalam bekas bertutup dan simpankan dalam peti sejuk.

4. Ratakan pada muka sebelum tidur. Tunggu sehingga kering barulah dibilas dengan bersih.

Let’s cantik tanpa kesan kimia.

Step ada 4 je kan. Mudah sangat. Then cara tradisional lagi cepat nak cantik. Amy pori besar nk kecikkan. Nie cara terbaik! Tak kacau if ada jerawat.so korang ada jerawat gedabak tu nie cara paling tak sakit! Malah lagi cepat baik!

Share la if korang nak cantik tanpa kesan kimia ❤

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending