Connect with us

Infozon

Nak keluar duit dari ATM tapi terlupa bawa kad? Ini cara keluarkan duit tanpa gunakan kad ATM

Pergi ke Giant sebab nak keluarkan duit, malas nak beratur panjang kat dataran sebab susah parking semua. Sekali sampai Giant, tengok-tengok tak bawa dompet. Hahahahaha.

Selepas itu, terus teringat boleh buat pengeluaran tanpa kad (cardless withdrawal) di ATM Maybank. Google dulu caranya, selepas itu pergi buat. Nasib baik la talian laju juga dalam Giant ini. Tak perlu pergi balik rumah untuk ambil dompet.

Cara-cara pengeluaran tunai tanpa menggunakan kad:

1) Daftar masuk (log in) Maybank2u

2) Klik ‘accounts and banking’, pergi ke bahagian ‘transfers’.

3) Lihat menu di bawah ‘cardless withdrawal’ dan klik ‘Open Cardless Withdrawal’.

4) Masukkan nombor telefon anda, nama penuh, dan jumlah pengeluaran yang anda perlukan (ada pilihan 100, 200, 300 – limit RM300 sehari) *ada servis caj RM1.06 termasuk GST*.

5) Klik ‘setuju dengan terma & syarat’, klik ‘continue’, dan ‘request tac’ kemudian ‘confirm’.

6) Selepas itu, pihak bank akan menghantar ‘ID number’ dan kod pengesahan ke nombor telefon yang anda berikan sebentar tadi.

7) Anda pergi ke ATM, pilih ‘pengeluaran tanpa kad’. Masukkan 16 atau 17 ‘ID number’ yang diberikan melalui SMS. Kemudian, masukkan kod yang turut diberikan.

Terus dapat duit. Mudah kannnn! Hahaha

Jadi, sesiapa yang pernah melalui keadaan ini, anda boleh buat melakukannya tetapi pastikan ada internet. Jangan tinggal selalu pula dompet tu. Haha! Kbai

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending