Connect with us

WTF

Menitis Air Mata Kesakitan, Rahang Lembu Hamil Lebur Gara2 Makan ‘Gandum Mercun’

Sebelum ini, penduduk dunia begitu terkesan dengan kejadian tragis yang menimpa seekor gajah bunting, yang mati kesakitan akibat diberi makan nenas berisi bahan letupan.

Tindakan tersebut telah menyebabkan haiwan liar itu mengerang kesakitan dan memaksa dirinya berendam di dalam sebatang sungai sehingga mati dalam keadaan berdiri.

Baru-baru ini, menurut Hindustan Times pula seekor lembu betina sedang bunting pula menjadi mangsa kepada perlakuan keji manusia yang tidak berhati perut. Lembu hamil tersebut dilaporkan telah mengalami kederaan dibahagian rahangnya gara-gara makan tepung gandum yang berisi bahan ledakan.

Perbuatan khianat itu telah menyebabkan rahang ibu lembu tu meletup dan hancur sekelip mata. Berang dengan kejadian yang menimpa lembunya, pemilik haiwan berkenaan Gurdayal Singh, pada awalnya telah mendengar letupan yang kuat di ladang pada jarak 20 meter dari rumahnya pada pukul 8.15 malam.

Dia kemudiannya telah membuat laporan pihak berkuasa tempatan dan polis menangkap suspek iaitu jirannya sendiri sebagai si pelaku pada 6 Jun lalu.

Advertisement

Pasukan perubatan dan Pegawai Polis Bilaspur telah bergegas ke tempat kejadian untuk merawat lembu betina yang malang berkenaan. Anak dalam kandung haiwan itu telah berjaya dilahirkan dengan selamat.

Sumber: HT, Instagram.

Continue Reading
Advertisement

Trending