Connect with us

Infozon

Lelaki Ini Dedah Cara Yang Efektif Untuk Menabung Di Rumah

Paksa diri untuk menabung.

Boleh bermula dari rm1 hari pertama,
Rm2 hari ke 2
Rm3 hari ke 3
Rm4 hari ke 4
Rm5 hari ke 5

Dan seterusnya sehinggalah kita rasa dah capai batas minima yang kita boleh menabung.

Cth : batas minima sy rm10 sehari.so paksa diri maintain kan rm10 sehari.JANGAN KURANG daripada amount minima.

Dan TABUNG itu pastikan ia ADA NAMA.

Contoh yang pernah saya buat :

+ Tabung Nikah
+ Tabung Umrah
+ Tabung Baby

Dan setiap tabung ada tempoh sebelum ia dipecahkan.

Saya pecahkan tabung nikah yang saya mulakan sejak saya study dulu sehingga lah seminggu sebelum saya bernikah.Hasilnya ada 5k+++ dalam tu.

*xda lah mak mertua kata aku ni sengkek sangat sbb bru hbs stdy time tu.haha

Hari Ini,

Saya pecahkan TABUNG BABY .bermula sejak saya tahu isteri saya mengandung sehinggalah masa untuk dia persiapkan barangan baby yang bakal dilahirkan(insyaaallah). DAN dan dan hasilnya,

InsyaAllah cukup utk beli baju baju baby dan keperluan si isteri saya.

Ada 4 angka juga.

Tempoh simpanan 8 bulan.

Jadi kepada kawan kawan jangan merungut dan beralasan asyik tak cukup duit.Sebenarnya bkn tak cukup duit tapi kita yang tak cukup bersedia.

P/s : nak kna pi giant bli tabung baru.Ada misi EUROPE TRIP plak next year.Cukup duit tabung kita pi.doakan

Sumber : Mohd Faiz

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending