Connect with us

WTF

Lelaki Bantu Warga Emas Gigil Minta Makan, Tapi Rumah Kotor Jadi Perhatian Netizen

Sejak daripada Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan, ramai individu dan keluarga daripada golongan daif menjadi tumpuan beberapa pihak untuk menghulurkan bantuan.

Menerusi hantaran di Facebook, dengan nama akaun Anang Vespa, berkongsi mengenai kisah seorang lelaki warga emas yang hidup serba kekurangan.

Gigil minta makan, sebab lapar

Di dalam entrinya, dia secara kebetulan terserempak dengan warga emas itu, dalam keadaan menggigil meminta bantuan makanan.

Kasihan melihat nasib warga emas tersebut, lelaki itu terus memberikan sedikit sumbangan barangan dapur, yang kebetulan memang sudah sedia ada di dalam kenderaanya.

Rumah kotor jadi bualan ramai

Namun, apa yang menjadi perhatian netizen adalah keadaan rumah warga emas berkenaan yang dikongsikan oleh lelaki itu di Facebook, yang dilihat sangat kotor.

Advertisement

Kesian, tapi nampak pengotor la

Selepas melihat suasana rumah yang penuh dengan sampah sarap dan tidak diurus dengan baik, di ruangan komen dipenuhi dengan pelbagai persepsi negatif diberikan oleh netizen.

Biar rumah buruk jangan pengotor

Seminggu ambil masa cuci rumah tu

Pun begitu, kita sebenarnya tidak boleh menghukum orang lain tanpa mengetahui latar belakang individu terbabit, dan janganlah kita mempertikaikan pertolongan si pemberi bantuan.

Sumber : Anang Vespa

Continue Reading
Advertisement

Trending