WTF
Lelaki Bantu Warga Emas Gigil Minta Makan, Tapi Rumah Kotor Jadi Perhatian Netizen

Sejak daripada Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan, ramai individu dan keluarga daripada golongan daif menjadi tumpuan beberapa pihak untuk menghulurkan bantuan.
Menerusi hantaran di Facebook, dengan nama akaun Anang Vespa, berkongsi mengenai kisah seorang lelaki warga emas yang hidup serba kekurangan.
Gigil minta makan, sebab lapar
Di dalam entrinya, dia secara kebetulan terserempak dengan warga emas itu, dalam keadaan menggigil meminta bantuan makanan.
Kasihan melihat nasib warga emas tersebut, lelaki itu terus memberikan sedikit sumbangan barangan dapur, yang kebetulan memang sudah sedia ada di dalam kenderaanya.
Rumah kotor jadi bualan ramai
Namun, apa yang menjadi perhatian netizen adalah keadaan rumah warga emas berkenaan yang dikongsikan oleh lelaki itu di Facebook, yang dilihat sangat kotor.
Kesian, tapi nampak pengotor la
Selepas melihat suasana rumah yang penuh dengan sampah sarap dan tidak diurus dengan baik, di ruangan komen dipenuhi dengan pelbagai persepsi negatif diberikan oleh netizen.
Biar rumah buruk jangan pengotor
Seminggu ambil masa cuci rumah tu
Pun begitu, kita sebenarnya tidak boleh menghukum orang lain tanpa mengetahui latar belakang individu terbabit, dan janganlah kita mempertikaikan pertolongan si pemberi bantuan.
Sumber : Anang Vespa

-
WOW2 years ago
Jujur & Setia Kunci Utama, Tips Bercinta Dari Zaman Sekolah Sampai Kahwin
-
WTF2 years ago
Musuh Islam Makin Mengganas di India, Imam Masjid Disimbah Asid
-
WTF3 years ago
Gara-Gara Berkaki Ayam Di Pantai Port Dickson, Tapak Kaki Wanita Ini Jadi Sarang Cacing
-
WTF3 years ago
Wanita Lempar Anak Kucing Jiran Kerana Kerap Masuk Ke Halaman Rumahnya
-
Infozon2 years ago
Benci Permusuhan, Ada Rakyat Hindu Jadi ‘Pagar’ Ketika Muslim Di India Solat Jumaat
-
WTF3 years ago
Kerajaan China Dilaporkan Berlaku Kejam, Bunuh Dan Jual Organ Kaum Muslim Uighur
-
Inspirasi2 years ago
Sambil Pantau Rakyat, Abang Polis & Askar Gilir2 Solat Tepi Jalan
-
WTF2 years ago
25 Tahun ‘Berkepit’ Dengan Bantal Busuk, Dah Koyak Pun Sanggup Hantar Pergi Jahit