Connect with us

WOW

Kucing Jumpa Semula Dengan Pemilik Selepas 11 Tahun Hilang

Kucing sememangnya haiwan yang mempunyai sifat dan naluri luar biasa serta sentiasa disayangi ramai manusia. Walaupun sering ‘merayau’ di merata tempat, si comel itu tidak lupa asal usul untuk berbakti kepada tuannya.

Itu terjadi kepada seorang wanita, Maggie Welz yang berasal dari New York apabila berjumpa semula dengan kucingnya selepas 11 tahun hilang tanpa dapat dikesan.

Lebih menarik perhatian apabila kucing diberi nama Tiger itu kembali menemui wanita tersebut dengan menggunakan imbasan mikrocip pada kucing berkenaan oleh staf penyelamat haiwan yang boleh menjejaki pemiliknya.

Tiger dikatakan hilang selepas pintu rumah wanita itu dibiarkan terbuka. Oh patutlah, memang peluang depan mata! Konon nak bersiar kejap, terus hilang.

Walaupun Maggie dan keluarga berpindah ke rumah baru yang tidak jauh dari lokasi lama, wanita itu sentiasa berharap dapat menjejaki kucing kesayangannya suatu hari nanti.

Namun siapa sangka dengan bantuan staf penyelamat haiwan yang penuh dedikasi, mereka berjaya menyatukan Maggie dan kucing peliharaannya setelah terputus hubungan lebih sedekad.

Sumber : abc7

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending