Connect with us

Inspirasi

Kombinasi Sari Dan Hijab Buatkan Gadis Ini Nampak Menawan Sebagai Pengapit

Masyarakat di Malaysia sememangnya terdiri daripada pelbagai kaum dan agama. Jadi, bukan sesuatu yang pelik jika adanya perkahwinan campur ataupun sambutan perayaan yang turut dimeriahkan oleh kaum-kaum yang berbeza.

Budaya, pakaian dan juga makanan dari kaum-kaum yang ada di Malaysia juga telah menjadikan masyarakat kita unik kerana tiada masalah untuk kita saling bertukar perbezaan asalkan tidak bercanggah dengan pegangan masing-masing.

Jadi pengapit pakai sari

Menerusi satu perkongsian di Twitter milik seorang gadis yang dikenali sebagai Jasila Syed, dia telah memuat naik gambar dirinya dan beberapa orang teman yang mengenakan sepersalinan sari ketika menjadi pengapit.

Sari dipadankan dengan hijab

Lebih menarik lagi, Jasila terlihat begitu anggun dengan tampil berhijab dan dipadankan dengan sari Perkongsian yang dibuat telah berjaya menarik perhatian warganet yang begitu kagum dengan penampilannya.

Menurut tweet yang dibuat, dia telah menjadi pengapit namun dalam versi Malayalee iaitu dengan memakai sari yang mana pakaian tersebut adalah persalinan tradisional masyarakat India.

Simbol perpaduan

Semestinya pemakaian tersebut telah menjadi simbol perpaduan masyarakat Malaysia kerana busana-busana tradional kaum-kaum lain bebas digayakan oleh sesiapa sahaja. Hal ini jelas sekali dapat dilihat menerusi perkongsian tersebut yang mana gadis itu telah menggayakan sari namun kekal tampil berhijab.

Sumber : Jasilasyed 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending