Connect with us

Cute

Koala Panjat Basikal Rayu Diberi Air Sebab Tak Tahan Cuaca Panas Melampau

Umum sedia tah bahawa di Australia terdaapt satu spesis haiwan mamalia yang sangat unik dancomel dikenai sebagai beruang koala.

Sifatnya yang hanya tidur diatas pokok tanpa banyak melakukan pergerakkan telah menjadikan haiwan comel itu sebagai tarikan jika berkunjung ke negara Australia.

Walau bagaimanapun, keadaan cuaca yang agak panas di sana ketika ini telah menyebabkan koala berdepan masalah ketidakselesaan kerana suhu yang terlalu tinggi.

Haus sangat sebab cuaca panas

Oleh hal yang demikian, menerusi satu perkongsian yang dimuat naik oleh seorang penunggang basikal di Australia, dia telah memuat naik situasi yang dihadapinya ketika sedang berbasikal dijalan raya.

Akaun Instagram yang menggunakan nama bikebug2019 telah memuat naik satu video seekor koala menghampiri penunggang basikal untuk meminta air kerana haus disebabkan cuaca yang amat terik.

View this post on Instagram

There were about a dozen cyclists around me watching this (all men) and several commented that it was genuinely the best thing they’ve witnessed. What a truly wonderful experience. Check out my previous posts this morning for explanation. : : : #cyclingtips #cycling #roadcycling #roadbike #roadbikelife #lifeonabike #travelbybike #cyclingphotography #cycleshots #rideyourbike #instacycle #veloclub #cyclinglife #fromwhereride #switchbacks #roadslikethese #cyclingpassion #cyclingworld #whenindoubtpedalitout #womenonbikes #womenriders @cyclingtips @veloclub.cc @iamspecialized @iamspecialized_wmn @womenridebikes #rideadelaide #radelaide #adelaide #adelaidehills #southaustralia #koala #koalabear #koalabears #australia

A post shared by Lulu (@bikebug2019) on

Panjat basikal nak air

Kapsyrn yang disertakan dalam muat naik tersebut memberitahu bahawa koala itu meluru kearah penunggang basikal bagi meminta air kerana begitu haus. Haiwan comel itu juga terus memanjat basikal dan minum minuman yang telah diisi didalam bekas.

https://www.instagram.com/p/B6jXtG1l55z/

https://www.instagram.com/p/B6jY7j7FlK9/

Perkongsian comet tersebut telah mendapat perhatian ramai kerana wajah koala yang comel dan sikap mulia penunggang basikal yang begitu mengambil berat terhadap haiwan manja itu.

Rata-rata bersimpati dengan koala dan juga haiwan lain di atas muka bumi ini kerana terpaksa menempuhi cabaran cuaca yang ekstrim setelah pembangunan yang dilakukan oleh manusia merosakkan alam sekitar.

Sumber : Bikebug2019

Continue Reading
Advertisement

Trending