Connect with us

WTF

‘Kluster Tidak Bersyukur’, Bilik Kuarantin Habis Punah Rosak & Bersepah!

Demi keselamatan sejagat, kerajaan telah menyediakan pelbagai jenis pusat kuarantin yang pastinya sangat selesa buat mereka yang terpaksa dikuarantinkan bagi menyekat penularan wabak COVID-19.

Bukan setakat itu, makan serta minuman tiga kali sehari turut disediakan bagi mereka yang berkuarantin di bawah pengurusan hotel-hotel yang telah diwartakan khusus oleh kerajaan.

“Sikap segelintir orang kita…”

Di Facebook, seorang pengguna laman itu berkongsikan sedikit kejadian dan juga situasi yang kini sedang menimpa bilik kuarantin di sebuah pusat yang tidak dinyatakan.

Jelasnya lagi, kebanyakan individu yang tinggal di pusat kuarantin tersebut sebelum ini adalah didakwa merupakan pelajar-pelajar IPT.

“Monyet ke yang duduk dalam tu…”

Sudah tentunya perkara ini menimbulkan kemarahan orang ramai di media sosial. Mereka berharap agar kerajaan dapat menangkap individu yang tidak bertanggungjawab ini dan berikan mereka hukuman yang setimpal.

Advertisement

“Macam orang tak waras!”

Ramai juga yang menzahirkan perasaan kesal terhadap individu ini, yang dilihat seakan-akan tidak menghargai usaha dan pengorbanan yang dilakukan kerajaan terhadap diri mereka.

Sumber: Facebook (posting asal), Twitter.

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending