Connect with us

WTF

Kisah 19 Ramadan, ‘Geng Plastik Hitam’ Lari Bertempiaran Lepas Disergah!

Bulan Ramadan sesungguhnya menguji kesabaran dan keimanan umat islam diseluruh dunia. Lapar, dahaga dan kepanasan antara ujian yang harus ditempuhi oleh umat islam sepanjang berpuasa di bulan Ramadan ini.

Namun, masih lagi terdapat segelintir umat islam yang ingkar untuk menjalankan ibadah kewajipan berpuasa di bulan Ramadan ini. Sehinggakan, tanpa segan silu mereka sanggup membeli dan membungkus makanan semata-mata mengikut hawa nafsu sendiri.

Bertempiaran lari bila kena sergah!

Di media sosial, tular beberapa buah video yang memaparkan geng plastik hitam lari bertempiaran, setelah digesa oleh pihak berkuasa tempatan berdekatan sebuah kedai makan terkenal dalam kalangan penduduk setempat.

Kejadian telah dikenal pasti berlaku di sekitar bandar Chukai, Kemaman, Terengganu. Pada awal video berkenaan memaparkan, eberapa individu kelihatan berlegar-legar dan beratur di hadapan kedai yang dikenal pasti sebagai kedai Ah Kok.

“Kiri kanan sedang mencatat amalan…”

Walaupun perkara ini sememangnya lucu, namun ia sudah semestinya salah disis agama islam dan menimbulkan rasa tidak senang kepada umat islam yang lain.

Advertisement

Ramai yang dilihat kecewa dengan kejadian yang berlaku walhal si pelakunya adalah dikalangan orang-orang dewasa.

“Geng plastik hitam rupanya! Tak malu wei…”

“Islam pada nama ic je…”

Sewajarnya, umat islam diwar-warkan untuk mengambil peluang untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik pada bulan Ramadan ini.

Sumber: Facebook.

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending