Connect with us

Cute

Ketua Rumah Akui, Beli Barang Dapur Bukanlah Satu Perkara Yang Mudah

Bagi para wanita terutamanya suri rumah tangga, menguruskan hal rumah tangga sudah tentunya semua perkara ini sudah berada dalam poket mereka. Termasuklah menguruskan keperluan anak-anak dan juga barang rumah antara tugasan wajib yang perlu dibuat pada setiap hari.

Namun setelah Perintah Kawalan Pergerakan berkuatkuasa, rakyat Malaysia telah diarahkan untuk berkuarantin dan tidak bergerak ke mana-mana sesuka hati sehingga 31 Mac 2020. Tetapi, seorang wakil keluarga iaitu ketua keluarga sahaja yang dibenarkan keluar untuk membeli barang keperluan ataupun ubat-ubatan.

Banyak pulak kisah lucu yang jadi…

Sudah tentunya, barangan basah ataupun bekalan makanan perlu dibeli sentiasa sewaktu PKP ini dilaksanakan. Disebabkan hanya arahan ketua keluarga sahaja yang dibenarkan keluar membeli barangan keperluan, si isteri terpaksa mengharapkan suami-suami mereka membeli barangan yang dikehendaki.

Di Twitter, satu perkongsian lucu telah meraih banyak perhatian netizen tentang situasi yang dihadapi oleh para suami ketika ini.

Sudah tentunya, perkara ini merupakan satu mimpi ngeri buat sesetangah lelaki diluar sana. Tersilap beli, adalah merupakan satu perkara yang wajib dialami oleh para suami.

Advertisement

Akui cara barang dapur memang susah!

Situasi dan perkongsian ini juga telah turut diperakui oleh ramai lelaki. Mencari bahan keperluan dan menguruskan rumah tangga sememangnya bukanlah satu perkara yang boleh dipandang remeh.

Siap suruh hantar gambar, takut salah beli

“Pergi isnin, rabu baru balik kot…”

“Ramai gila yang blank macam aku”

 

 

Sumber: Twitter.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending