Connect with us

WTF

Kerana Terlalu Mengantuk, Penagih Dadah Pilih Tidur Daripada Mencuri

Aktiviti harian yang terlalu memenatkan menyebabkan manusia lebih memilih untuk tidur berbanding aktiviti lain. Sebaik sahaja pulang dari kerja, rata-ratanya akan mengambil inisiatif untuk membersihkan diri dan terus tidur.

Berikutan daripada itu, seorang lelaki yang merupakan penagih dadah telah memasuki rumah untuk mencuri, namun sebaliknya terjadi.

Penagih dadah ambil keputusan untuk tidur daripada meneruskan niatnya untuk mencuri

Seorang perempuan yang dikenali sebagai Shafinaz telah memaklumkan bahawa rumahnya dimasuki pencuri.

Namun begitu, pencuri tersebut hanya memasuki perkarangan rumah untuk merompak barang-barang yang berada di dalam kereta sahaja.

Walau bagaimanapun, dua buah kenderaan milik keluarganya itu telah rosak akibat daripada kecurian tersebut.

Dia juga telah berkongsikan insiden itu di laman media sosial Twitter. Menurutnya sewaktu kejadian, ibunya telah keluar dari rumah dan melihat seorang lelaki berada di dalam kenderaan mereka.

Pada mulanya, ibunya menyangka lelaki yang berada di dalam kenderaan itu merupakan suami atau anak lelakinya, namun setelah diperiksa ternyata bukan.

Menurutnya, sebelum kejadian berlaku keretanya tidak berkunci, menyebabkan mereka tidak menyedari akan insiden tersebut.

Setelah menyedari kejadian tersebut, ayahnya telah menjerit bagi menyedarkan pencuri tersebut, namunĀ  usaha ayahnya hanya sia-sia, apabila lelaki terbabit dilihat masih tidur dengan nyenyak walaupun sudah dikejutkan beberapa kali.

Setelah beberapa minit kemudian, pihak polis telah tiba ke lokasi kejadian dan akhirnya lelaki terbabit bangun daripada tidur lenanya itu. Pencuri itu telah diberkas pihak polis bagi siasatan lanjut.

Sumber: Twitter

Continue Reading
Advertisement

Trending