Connect with us

Inspirasi

Kepulangan Disambut Anak2 Depan Pintu, Akhirnya Frontliner Dapat Lepas Rindu

Selepas tiga bulan petugas barisan hadapan bekerja panjang bagi menghalang wabak Covid-19, akhirnya segelintir anggota seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM) dapat berehat seketika dengan pulang ke kediaman masing-masing.

Perasaan rindu yang menebal terhadap ahli keluarga terpaksa ditanggung sepanjang menggalas tanggungjawab, sekaligus membuatkan rasa semakin teruja apabila tiba di kampung halaman.

Di laman Facebook, page Polis Diraja Malaysia berkongsi posting muka hadapan laporan akhbar theSundaily yang memaparkan kepulangan seorang anggota polis disambut mesra oleh anak-anaknya di Machang Bubuk, Pulau Pinang semalam.

Menerusi kapsyen akhbar itu, anggota polis tersebut Mohd Daniel Danish Sudin Abdullah mencium anak kecilnya manakala dua lagi anak perempuannya Nur Wafa Amanda dan Nuralysha Danish menyambut di pintu ketika dia pulang dari kerja.

Gambar berkenaan menyentuh hati warganet apabila melihat seorang bapa akhirnya dapat melepaskan rindu terhadap anak-anak setelah lama ‘berpisah’ disebabkan tugas demi negara tercinta.

Advertisement

Selain itu, segelintir individu juga tidak lupa memberikan ucapan terima kasih kepada para ‘frontliner’ yang menjalankan tugas dengan penuh dedikasi dan amanah.

Terbaik! Anda hero kami

Sedih tengok gambar ni

Moga semuanya diberkati Tuhan

Terima kasih buat semua petugas barisan hadapan negara! Jasa dan pengorbanan kalian dalam membantu melawan pandemik tersebut pasti dikenang oleh seluruh rakyat Malaysia.

Sumber : Masry Che Ani (theSun) , Polis Diraja Malaysia

Continue Reading
Advertisement

Trending