Connect with us

Infozon

“Kenapa ‘Runner Sis’ Hitam, Tak Lalu Nak Makan” -Isteri Kongsi Pengalaman Terindah

Mereka yang terjejas pencarian rezeki sepanjang PKP berlangsung, memaksa sesetangah golongan ini mengerah keringat demi memastikan kewangan cukup untuk meneruskan kehidupan bekeluarga dan belanja anak-anak.

Pelbagai pekerjaan yang dilakukan ketika ini antaranya menjadi runner, perkhidmatan penghantar makananjualan atas talian dan bermacam-macam jenis bisnes yang dilakukan demi memastikan kewangan tidak terputus.

“Simpan buat kenangan…”

Seorang isteri meluahkan kekesalannya apabila terdapat individu bersikap tidak menghormati dan menjaga sensitiviti terhadap orang lain semasa menggunakan perkhidmatannya.

Wanita itu bersama suaminya telah menjanakan perkhidmatan runner sekitar Taiping buat sementara waktu untuk menampung perbelanjaan mereka sekeluarga.

“Jangan hantar lepas berbuka pulak”

“Kenapa runner sis hitam”

“Biar saya dan suami sama2 ingat momen ini…”

Wanita ini sekali lagi memuat naik status di Facebook dan berharap agar orang ramai tidak salah anggap dengan niatnya. Malah, dia dan suaminya sudah anggap benda perkara ini biasa sahaja serta ambil perkara ini sebagai pengalaman berharga.

Advertisement

Diharapkan agar keluarga ini diberikan rezeki melimpah ruah dan sentiasa bersabar atas dugaan yang diberikan oleh-Nya. Semoga perniagaan mereka maju dan sukses!

Sumber: Facebook.

Continue Reading
Advertisement

Trending