Connect with us

Inspirasi

Kasi Kek ‘Birthday Home-Made’, Kemurahan Pelajar Malaysia Bikin Mat Salleh Jatuh Hati

Tak dinafikan, masyarakat Malaysia sememangnya didik untuk sentiasa saling mengambil berat dalam hidup berjiran walaupun tinggal dengan berlainan bangsa.

Bahkan, semangat kejiranan ini membuatkan Malaysia satu negara yang unik pada pandangan masyarakat luar sekaligus dikenali di seluruh dunia.

Buat kek hari jadi untuk jiran…

Salah seorang pelajar Malaysia yang menetap di Birmingham, United Kingdom berjaya meruntunkan hati sepasangan suami isteri di sana. Gadis berusia 23 tahun ini menghadiahkan mereka sebiji kek buatannya sendiri sempena hari jadi si isteri ke-81 tahun yang dikenali sebagai Patt.

Walaupun hanya berjiran selama setahun, pasangan suami isteri berkenaan tidak mempunyai anak dan sering kali prihatin dengan dengan pelajar-pelajar di sana.

Siap balas dengan kad & duit…

Pasangan warga berkenaan turut meluahkan kesedihan dan mengalirkan air mata apabila mengetahui gadis berkenaan bersama seorang lagi rakannya bakal berpindah pada penghujung bulan Ogos ini.

Advertisement

Tambahan pulak, kontrak rumah berkenaan sudah tamat dan bakal menghabiskan pengajian pada bulan Disember nanti.

Siap bagi kad ucapan dan duit…

 

Potong kek tak nak kena bunga…

 

 

 

Advertisement

 

 

Patt dan suaminya sudah menganggap gadis berkenaan dan rakan-rakannya sebagai ahli keluarga mereka sendiri. Pasangan tersebut turut mengatakan bahawa mereka adalah jiran terbaik yang pernah mereka ada semenjak duduk di situ.

Sumber: Mstar, Twitter. 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending