Connect with us

WTF

Gara2 Perangai ‘Selfish’ Pesakit Positif Covid-19, Juru X-Ray Terkena Jangkitan!

Virus Covid-19 ini bukanlah satu wabak yang boleh dipandang remeh. Orang ramai dinasihatkan untuk mendapatkan pemerikasaa di hospital jika mendapati diri sendiri mempunyai simptom-simptom terkena wabak covid-19 ini.

Rakyat Malaysia juga dipertanggungjawabkan untuk berlaku jujur ketika ini. Mereka yang terkena jangkitan Covid-19 ini sarankan untuk mendengar nasihat dan arahan pihak kesihatan serta mengikit segala rawatan yang diperlukan.

Juru x-ray mengandung enam bulan positif covid-19!

Namun, masih lagi terdapat insan dan golongan yang diluar sana bersikap tidak bertanggungjawab sehinggakan, menjadi punca penyebaran wabak Covid-19 ini kepada orang lain.

Perkara ini sudah dialami sendiri oleh seorang juru x-ray, yang dikatakan positif covid-19 selepas salah seorang pesakit positif covid-19 ini tidak memaklumkan bahawa dirinya sudah dijangkiti wabak merbahaya ini!

Tolong jangan pentingkan diri!!

Lebih menyayat hati, si suami memuat naik kisah disebalik bagaimana isterinya boleh terkena jangkitan disebabkan individu yang positif covid-19 ini.

Advertisement

 

“Tolonglah amik berat dengan situasi sekarang ni…”

“Tapi macam ada sesuatu yang pelik…”

Namun, ramai juga yang dilihat mempersoalkan kesahihan cerita yang disampaikan melalui laman Twitter ini. Ramai yang menyangkal bahawa pesakit positif covid-19 tidak akan sewenang-wenangnya dilepaskan keluar oleh pihak hospital dan pastinya akan dikuarintin.

“Kenapa hospital lain tak terus tahan macam kebiasaan?”

“Dah tanya sendiri hospital Serdang tapi…”

Walau apapun, orang ramai disarankan untuk tidak memntingkan diri sendiri dan berlaku jujur kepada pihak kesihatan mengenai status kesihatan diri ketika ini.

Sumber: Twitter.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending