Connect with us

WOW

Jujur & Setia Kunci Utama, Tips Bercinta Dari Zaman Sekolah Sampai Kahwin

Setiap orang pastinya pernah melalui zaman-zaman remaja terutamanya pengalaman cinta monyet di bangku persekolahan. Malah cinta monyet tersebutlah yang selalunya mengajar dan meninggalkan kesan yang mendalam dalam kehidupan seseorang.

Kebiasaan cinta monyet ini pastinya bakal mendapat tentangan daripada para guru dan juga ibu bapa. Bagi mereka, eloklah waktu muda itu digunakan dengan perkara yang berfaedah seperti fokus dalam pelajaran dan juga membina kerjaya.

“Yang penting setia dan jujur…”

Seorang wanita telah berkongsikan pengalaman dan tips ringkas untuk kekal bercinta dari zaman sekolah dah kekal sehingga ke jinjang pelamin. Sudah pastinya, perkongsian wanita ini sudah tentunya raih perhatian warga pengguna Twitter.

“Cikgu2 selalu perli dekat sekolah…”

Dia juga menyatakan bahawa, di zaman sekolah dia juga sering kali menerima perlian daripada guru-gurunya sendiri. Lebih-lebih lagi apabila mengetahui bahawa suaminya itu, muda setahun daripadanya.

Tengah belajar & kerja, tak pernah berpaling…

Alhamdulillah, selamat diijab kabulkan

Sekitar majlis perkahwinan mereka

Kongsi pengalaman yang sama!

Sudah tentunya, kisah dan pengalaman pasangan ini menerima pelbagai pandangan dan juga reaksi daripada warga netizen. Malah, ada juga yang turut berkongsikan pengalaman yang sama seperti mereka berdua.

Advertisement

“Tak jempu ke cikgu2 yang perli awak tu?”

Kita hanya mampu merancang, Allah je yang tahu

Alhamdulillah, ada yang kekal sehingga sekarang

Ajal, jodoh dan juga pertemuan adalah merupakan perancangan Allah SWT. Jadi, janganlah kita mencuba untuk mempertikaikan segalanya telah berlaku ataupun yang telah ditakdirkan.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending