Connect with us

WTF

Jangan Takut Atau Jijik, Ini Kesan Cacat Dilakukan Israel Pada Rakyat Gaza

Bumi Palestin kembali berdarah apabila diserang rejim Israel pada Jumaat lalu sehingga melibatkan puluhan nyawa menjadi mangsa korban.

Setelah diserang lebih 13 tahun, ia bukan perkara baru bagi penduduk di sana malah berhadapan dengan pelbagai emosi seperti ketakutan, keberanian dan kesedihan atas kehilangan orang tersayang.

Bukan itu sahaja, mangsa yang terselamat terpaksa menjalani kehidupan dengan penuh tabah apatah lagi sekiranya mengalami kecacatan fizikal akibat kekejaman puak zionis tersebut.

Antara salah satu cara serangan adalah dengan menggunakan serangan udara bahan kimia yang amat berbahaya iaitu fosfor putih sehingga boleh menyebabkan kulit terbakar.

Satu keluarga jadi mangsa bom bahan kimia!

Oleh sebab tindakan tidak berperikemanusiaan puak Yahudi itu, individu yang tidak bersalah mengalami kecacatan seumur hidup tanpa boleh dirawat.

Bukan kesan khas solekan macam dalam filem!

“Jangan takut atau dengan keadaan mereka. Inilah yang telah dilakukan Israel terhadap rakyat Gaza,” kongsi seorang pengguna Facebook.

Sememangnya meruntun jiwa apabila setiap kali mendengar berita mengenai rakyat Palestin. Kita di sini hanya mampu berdoa agar mereka sentiasa dilindungi daripada rejim Zionis.

Sumber : Saira Ch , Ahmad Abu Alrish

Continue Reading
Advertisement

Trending