Connect with us

Infozon

India Berduka Lagi, Bintang Bollywood Rishi Kapoor Meninggal Dunia Akibat Barah

Pelakon Bollywood, Rishi Kapoor, yang terkenal dengan peranan romantiknya, telah meninggal dunia kerana barah pada usia 67 tahun.

Kapoor didiagnosis menderita leukemia pada tahun 2018 dan kembali ke India pada September lalu setelah menjalani rawatan selama setahun di New York.

Rishi Kapoor telah tiada

Dia dibawa ke hospital pada hari Rabu pagi setelah dia mengadu sesak nafas, kata anaknya Randhir Kapoor kepada Press Trust of India.

Dia tetap hiburkan kami hingga akhir hayatnya

Keluarga pelakon itu mengesahkan kematiannya dalam satu mesej yang mengatakan bahawa hidupnya telah berakhir dengan damai.

“Doktor dan kakitangan perubatan di hospital mengatakan bahawa dia tetap menghibur mereka hingga yang terakhir. Dia tetap riang dan bertekad untuk hidup sepenuhnya sepanjang dua tahun rawatan di dua benua…”

“Keluarga, rakan, makanan dan filem tetap menjadi tumpuannya dan semua orang yang menemuinya selama ini kagum dengan bagaimana dia tidak membiarkan penyakitnya menjadi lebih baik daripada dia…”

Keluarga mendiang juga meminta para peminat dan teman-temannya untuk mengikuti larangan berkumpul di khalayak ramai kerana perintah berkurung berikutan Covid-19, dengan menghormati undang-undang dilaksanakan.

Advertisement

Dia adalah sebahagian dari dinasti lakonan Kapoor yang telah lama menguasai Bollywood, industri filem Hindi. Nama Rishi Kapoor semakin dikenali selepas debut filem pada tahun 1973 denganĀ  memainkan watak utama dalam filem Bobby.

Sumber : BBC

Continue Reading
Advertisement

Trending