Connect with us

WOW

“Impian Kifah Musnah…” – Foto Renungan Tajam Dengan Air Mata Anak Gaza Ini, Menyentak Jiwa

Jeritan, tangisan dan penderitaan rakyat Gaza bagaikan tidak memberi apa-apa kesan buat rejim Zionis. Rasa perikemanusiaan mereka bagaikan sudah pupus, dan kini hanya bertuhan nafsu dan sifat tamak.

Boleh dikatakan kebanyakkan kediaman didiami penduduk di Gaza telah dimusnahkan oleh regim Zionis, dan kini mereka terpaksa hidup sebagai pelarian di tanah air sendiri.

Zionis pemusnah impian

Kekejaman Zionis memusnahkan banyak impian, termasuklah impian seorang kanak-kanak perempuan bernama Kifah yang berusia 12 tahun ini.

Tempat perlindungan yang didiaminya bersama 12 orang lagi penghuni tidak berbumbung, hanya sekadar tempat berteduh dari panas. Namun, dikala hujan lebat mereka terpaksa kesejukan disebabkan air memasuki tempat perlindungan tersebut.

Renungan tajam saksi penderitaan

Apa yang diimpikan Kifah? Kanak-kanak ini cuma mahukan tempat tidur yang selesa dimana dia akan tidur bersama dengan anak-anak patungnya.

Namun, kini semuanya tinggal impian apabila kediaman keluarganya musnah dibedil. Menerusi sekeping foto yang dirakam, dapat dilihat di mata mengalirnya air mata yang terlalu menginginkan kedamaian.

Di mata anak kecil itu juga, tersimpan penderitaan setiap terpaksa menyaksikan berpuluh-puluh kemusnahan dan kehilangan. Senyuman bersilih ganti tangisan, besar harapan anak ini untuk melihat negaranya bangkit semula.

Sumber : Free Gaza

Continue Reading
Advertisement

Trending