Connect with us

WOW

Impian Jadi Animator, Lukisan ‘Doodle’ Kreatif Penuh Bakat Jadi Pujian Ramai

Tiada semua orang dianugerahkan untuk memiliki kemahiran untuk melukis. Memang semua orang boleh melukis, namun dek kerana bakat yang diangugerahkan, secara automatik karya yang terhasil bakal membuatkan orang sangat kagum dengan kemahiran yang dimiliki.

Seorang kanak-kanak berusia 11 tahun, berjaya membuatkan orang ramai kagum dengan hasil lukisan tangannya yang dilihat begitu cantik dan kreatif seakan-akan karya orang dewasa! Perkara ini pada mulanya dikongsikan oleh sepupu kepada adik ini di laman Twitter.

Impian nak jadi animator!

Kanak-kanak lelaki yang dikenali sebagai Amir Addeen Abduh ini dikatakan menunjukkan minat dalam bidang melukis ketika usianya cecah 9 tahun. Malah pada usia 10 tahun, adik Amr menjadikan minatnya sebagai satu hobi yang serius disamping mendapat sokongan dari ahli keluarga.

Untuk mengasah bakal dan skil yang ada, Amir menjadikan Gawx Art sebagai inspirasi dan melihat karya-karya di YouTube.

Buat custom casing pun boleh!

Ramai berikan pujian!

Orang ramai juga dilihat tidak putus-putus memberikan pujian terhadap adik Amir dan juga mendoakan agar cita-citanya tersebut bakal tercapai suatu hari nanti.

Advertisement

Kecil2 lagi dah ada style lukis…

Baru umur 11 tahun, dah berbakat besar!

Insha-Allah berkat usaha serta dorongan daripada ahli keluarga, impian adik Amir Addeen Abduh ini bakal tercapai suatu hari nanti.

Semoga berjaya!

Sumber: Vocket, Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending