Connect with us

Inspirasi

Hargai Tugas & Beban Para ‘Frontliner’, Pemuda Tawar ‘Repair’ Kasut Percuma

Berbangga apabila rakyat Malaysia dilihat berganding bahu untuk membantu para barisan hadapan negara pada saat genting ini. Pelbagai pihak sama ada orang awam ataupun pertubuhan-pertubuhan dilihat memberikan sumbangan kepada para petugas kesihatan dalam pelbagai bentuk pertolongan.

Kini, masalah para petugas kesihatan yang kekurangan pelbagai keperluan telah dapat diatasi dengan kerjasama padu yang diberikan oleh rakyat Malaysia sendiri.

Khidmat repair kasut secara percuma buat frontliner!

Di Twitter, pemuda yang dikenali sebagai Abdul Ghafur yang merupakan seorang tukang kasut mengwar-warkan di Twitter bahawa, dia menyediakan khidmat membaik pulih kasut secara percuma khusus buat frontliner negara terutamanya di sekitar Melaka.

Malah, kasut-kasut yang rosak ini boleh dihantar menerusi khidmat penghantaran jika frontliner berkenaan duduk luar dari kawasan Melaka.

Jana pendapatan dengan membaiki kasut!

PKP yang sedang dilaksanakan tidak mematahkan semangatnya untuk terus mencari rezeki setiap hari. Jadi tugas membaiki kasut itu tetap diteruskan walaupun beradaa di rumah.

Advertisement

“Penyelamat kasut cik misi!”

Semoga dimurahkan rezeki!

Walaupun hakikatnya dia juga sedang mencari rezeki, sangat mengagumkan apabila pemuda ini tetap mempunyai hasrat untuk menghulurkan bantuan buat frontliner dengan caranya yang tersendiri.

Semoga sentiasa dirahmati…

Belajar skill repair kasut dari ayah!

 

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending