Connect with us

WTF

Hanya Kerana Berasa Jijik Dan Geli , Individu Sanggup Ikat Perut Kucing Jalan Dengan Dawai

Bagi para pencinta haiwan, sudah tentunya berasa sangat sedih apabila haiwan-haiwan jalanan diperlakukan dan menerima layanan yang kejam. Kadang-kadang, kes penganiyaan haiwan ini bagaikan tiada kesudahan apabila setiap hari pasti ada haiwan yang  dilaporkan mati ditangan manusia.

Persatuan Haiwan Malaysia, telah berkongsikan satu lagi kes penganiyaan terhadap kucing sangat menyedihkan. Kucing jalanan yang malang tersebut dikatakan telah diikat dengan dawai besi pada dibahagian perutnya!

Perut hampir putus!

Disebabkan dawai yang diikat itu sangat ketat, perutnya dilihat mengurus dan hampir putus. Malah, ikatan itu juga telah mengakibatkan luka pada perutnya dan menyebabkan badan kucing tersebut hampir terpisah dua.

Selalu ada, tetiba hilang beberapa minggu

Berikan kerjasama tangkap si pelaku!

Sudah menerima rawatan intensif

Boleh hulurkan bantuan

Keadaan perut ‘Kucing Dawai’

Kesiannya kucing ni, mesti tengah kesakitan!

Dengan hanya melihat luka berkenaan, sudah tentunya kucing tersebut tersiksa dan berada dalam kesakitan. Mujurlah, ada pihak yang prihatin dan bertanggungjawab untuk merawat ‘Kucing Dawai’ ini.

Diminta semua orang berikan kerjasama ataupun sebarang maklumat mengenai pelaku kejam ini. Dinasihatakan juga agar tidak melakukan kekejaman terhadap haiwan-haiwan jalanan walaupun anda tidak menyukai mereka.

Sumber: Persatuan Haiwan Malaysia.

Continue Reading
Advertisement

Trending